Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SEMIR ŠTILIĆ

Junak 140. vječitog derbija: Pratio sam Džafića, malo je poranio

FNA_113890 (1)

Štilić je nakon utakmice kazao kako je velika čast postići pogodak u ovakvom derbiju, te da je velika draž pobijediti najvećeg rivala

U okviru 18. kola BHT Premijer lige odigran je 140. vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara. Slavili su gosti s ubjedljivih 3:1, a dvostruki strijelac za Željezničar je bio Semir Štilić. Štilić je zabio dva gola i ubilježio jednu asistenciju.

Kod trećeg gola Želje, sa bijele tačke, Štilić je prvo maestralno uposlio Veselinovića koji je potom oboren u kaznenom prostoru, a veznjak Plavih sigurno poentirao s kreča.

Štilić je nakon utakmice kazao kako je velika čast postići pogodak u ovakvom derbiju, te da je velika draž pobijediti najvećeg rivala.

“Ipak, to su i dalje samo tri osvojena boda, ovu pobjedu moramo potvrditi protiv Veleža. Mislim da će to biti puno teža utakmica”, kazao je Željin heroj.

O samoj utakmici na Koševu, kazao je:

“Ma i protiv Širokog je bilo kao i danas, samo što tada nismo iskoristili svoje prilike koje smo stvorili. Ovaj put smo više prilika iskoristili i to je to”.

Kod prvog gola Štilić je fantastično pogodio za poravnanje iz slobodnog udarca. Golman Sarajeva Džafić ostao je ukopan na sredini gola.

“Pratio sam golmana kako se ponašao, malo je ranije krenuo u moju lijevu stranu, mislio je da ću preko zida šutirati. Da je ostao na svom mjestu, uhvatio bi tu loptu”, objasnio je Štilić.