Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Horor u mjestu Okić: Troje mrtvih i dvoje povrijeđenih u strahovitoj nesreći (FOTO)

karlovac-saobracajna-nesreca-1

U nesreći su učestvovala dva automobila i jedno teretno vozilo

U mjestu Okić kod Karlovca oko 14:50 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće. U saobraćajnoj nesreći poginule su dvije osobe, a tri su povrijeđene, potvrđeno je u karlovačkoj policiji za Index.hr.

U nesreći su učestvovala dva automobila i jedno teretno vozilo. Policija i Hitna su na terenu, a težina povreda povrijeđenih osoba zasad nije poznata.

Kako javlja HAK, zbog saobraćajne nesreće zatvorena je državna cesta DC6 u Okiću, dok se saobraćaj odvija obilazno u smjeru Budačka Rijeka-Vojnić.

U lijevom zavoju u smjeru Karlovca iz pravca Vojnića zaglavljeni su kamion s prikolicom koji je vozio trupce, VW Passat koji se kretao iz suprotnog smjera, a između njih crveno vozilo, vidi se na fotografijama.

Pretpostavlja se da je upravo vozilo u sredini izazvalo nesreću tako što je pretjecalo kamion.

“Vozač je pokušao pretjecati drugo vozilo, ali na krivome mjestu; po punoj crti i u laganom zavoju, tako da je uletio ‘u makazice’, kako bismo rekli. Ostao je stiješnjen između kamiona koji je prevozio trupce i vozila koje nije uspio preteći. Koliko smo vidjeli, dvoje poginulih je bilo u vozilu koje je pretjecalo, a troje ozlijeđenih osoba bilo je u tamnom karavanu kojega je ovaj što je pretjecao stisnuo uz ogradu. Vozaču kamiona nije ništa, samo je ostao ‘zarobljen’ na svojoj kabini”, ispričao je za Večernji mještanin Okića.