Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Australija

Hrvatica ubila troje djece pa sebe, otac djece ispitan pa pušten na slobodu

hrvatica

Otac djece, Tomislav Perinović (48), pušten je na slobodu nakon ispitivanja

Australska policija je u porodičnom domu na sjeveru Melbournea pronašla četiri mrtve osobe, majku i njene troje djece. Sumnja se da je djecu Claire (7), Annu (5) i Matthewa (3) ubila njihova 42-godišnja majka Katie Perinović (42), koja je nakon toga počinila samoubistvo.

Otac djece, Tomislav Perinović (48), pušten je na slobodu nakon ispitivanja, objavila je policija.

“Razgovarali smo s velikim brojem ljudi, uključujući porodicu, prijatelje i komšije preminule. Provedena je opsežna forenzička analiza. Istražitelji smatraju da 48-godišnjak nije bio uključen u događaj. Policija ne traži nove osumnjičenike. Prvi rezultati istrage pokazuju da je 42-godišnja žena odgovorna za sve četiri smrti”, objavili su iz policije, prenosi The Guardian.

Zamjenik načelnika policije Robert Hill rekao je za Newsweek da u porodici nisu zabilježeni slučajevi nasilja.

“Ovo je tragičan događaj. Svaki gubitak života je tragičan, ali kad su uključena djeca, to je neusporedivo bolnije”, kazao je Hill i dodao da je policija još daleko od toga da shvati sve okolnosti tragičnog događaja.

Komšije za porodicu kažu da su uvijek bili pristojni, a područje na kojem su živjeli opisuju kao “tiho i mirno”.

“Djeca su uvijek bila lijepo obučena, a majka je bila pristojna i uvijek nas je pozdravljala… Bila je jako srdačna”, rekao je jedan od komšija.

Prijateljica preminule žene kaže da je bila predana majka, ali je u zadnjih sedmica vrijeme bila povučena i vrijeme je uglavnom provodila u kući, piše The Age.

Herald Sun je objavio da je porodica Perinović hrvatskog porijekla, te da se majka preminule žene također nalazi u Australiji.