Fudbal

Press konferencija

Zrinjski predstavio Sergeja Jakirovića: Znam kako preporoditi ekipu

15/01/2021

Novi šef stručnog štaba HŠK Zrinjski Sergej Jakirović danas je u klupskim prostorijama i službeno predstavljen. Riječ je o ambicioznom stručnjaku čiji su korijeni iz Mostara, ali koji je kompletnu igračku i dosadašnju trenersku karijeru proveo u susjednoj Hrvatskoj, te kratko u Sloveniji, gdje je vodeći Maribor imao svoj posljednji angažman, javlja Anadolu Agency (AA)

“Prvi dojmovi su odlični. Svjestan sam šta nas čeka. Dosad sam obavio brojne sastanke, te ćemo već danas započeti s radom u punom kapacitetu. Imao sam sreću i ranije prisustvovati nekim utakmicama Zrinjskog, a tokom posljednjih mjesec dana sav moj fokus bio je usmjeren na ovaj klub”, rekao je Jakirović.

Otkrio je i kako i na koji način namjerava preporditi Zrinjski koji jesenas nije igrao na način kako su očekivali navijači kluba.

“Samo pobjedama ćemo vratiti i publiku i doći na mjesto koje priželjkujemo. Krilni igrači moraju više raditi i doprinosti. Imamo mnogo prostora za napredak i vjerujem da ćemo ga iskoristiti. Što se tiče eventualnih pojačanja, volio bih da angažujemo još jednog kvalitetnog veznog igrača, koji je u stanju stvoriti višak na sredini terena”, dodao je Jakirović.

Zrinjski je dosad angažovao nekoliko pojačanja, a dogovoreno je čak deset pripremnih susreta do starta proljetnog dijela sezone.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.