Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

situacija se pogoršava

Hrvatska od petka ograničava rad kafića, većina zaraženih je bila na Jadranu

plaze hrvatska2

“Moram istaknuti nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna grupa nego jučer, u prosjeku 31 godina

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je u četvrtak da će ograničiti rad ugostiteljskim objektima pa će nakon rekordnog porasta broja oboljelih u Hrvatskoj svi kafići i klubovi od petka raditi do ponoći .

“Jučer smo objavili da epidemiolšoka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zavoriti klub, a danas je štab donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea”, rekao je Capak ispred sjedišta MUP-a za Novu TV.

Dodao je kako klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

Navedena nužna mjera počinje se primjenjivati od 14. augusta i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera.

“Moram istaknuti nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna grupa nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali”, istaknuo je Capak.

Naglasio je kako će nadležne inspekcije nastaviti kontrolirati ugostiteljske objekte i njihov rad.

Otkrio je kako su razgovarali s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji te kako Hrvatska neće biti na slovenskoj crvenoj listi, prenosi Hina.