Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Krstičević

Hrvatski ministar odbrane podnio ostavku nakon pada aviona

avion pad hrvatska (1)

Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević u četvrtak je podnio ostavku nakon pada vojnog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, javlja Hina. Poginuli su natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić.

“Prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim o cijelom sistemu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju”, rekao je Krstičević.

“Ja sa današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra odbrane”, rekao je Krstičević na vanrednoj konferenciji za novinare, dodavši da će se nesreća istražiti.

“Naša zadaća je da budemo sa porodicima i njima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Sve ono što znamo i možemo. Želim kao ministar odbrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i cijeloj vojsci. Ovo je ogroman gubitak i za HV”, rekao je Krstičević koji nije želio odgovarati na pitanja novinara.

“Dovoljno sam rekao “, poručio je Krstičević.