Globus

nakon njemačke

I Francuska i Italija prekidaju cijepljenje AstraZenecom

15/03/2021

Podsjetimo, u popodnevnim satima je Njemačka obustavila cijepljenje AstraZenecom kao 13. europska zemlja koja je to učinila potpuno ili djelomično

Nakon Njemačke, Francuska i Italija također potpuno obustavljaju cijepljenje vakcinom AstraZenece.

Kako javljaju tamošnji mediji, Francuska prekida cijepljenje AstraZenecom na 24 sata i traži se novo mišljenje europskog regulatora za lijekove.

Italija pak proširuje zabranu korištenja AstraZenece na cijeli svoj teritorij “kao mjeru predostrožnosti i privremeno, dok EMA ne izađe s novim mišljenjem”.

Podsjetimo, u popodnevnim satima je Njemačka obustavila cijepljenje AstraZenecom kao 13. europska zemlja koja je to učinila potpuno ili djelomično. Odluku, koja je na snazi do daljnjega, donijelo je njemačko ministarstvo zdravstva na temelju preporuke Instituta Paul Ehrlich za cjepiva i biomedicinu u kojoj se navodi kako je potrebno provesti dodatne provjere je li AstraZenecino cjepivo povezano s pojavom krvnih ugrušaka. Riječ je o mjeri opreza nakon prijava nuspojava, navelo je ministarstvo, a prenosi agencija AFP.

I Danska, Irska, Bugarska, Norveška, Island i Nizozemska privremeno su obustavili cijepljenje cjepivom AstraZenece. Italija, Austrija, Estonija, Latvija, Luksemburg i Litva zaustavili su cijepljenje serijom koja je distribuirana u 17 zemalja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.