Globus

razbijena kriminalna grupa

I medicinska sestra uhapšena zbog prostitucije, pronađen spisak i klijenata

16/01/2020

"Pronađeno je preko 200 objava u kojima se nude usluge devojaka koje su radile za njih", kaže izvor

Pripadnici dvije kriminalne grupe reklamirali su djevojke na specijalizovanim sajtovima i u oglasima u kojima su se nudile žene različitih godina i zanimanja

Makroi uhapšeni zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je podvodila prostitutke imali su najmanje 30 djevojaka koje su radile za njih, otkrili su istražitelji.

Kako neimenovani izvor  iz istrage dodaje, za dvije kriminalne grupe koje su razbijene u utorak radile su studentkinje, ali i udate žene.

“Među njima su djevojke i žene različitih godina i profila, ima nezaposlenih, ali i zaposlenih, mlađih i starijih, a na spisku prostitutki je i jedna medicinska sestra”, kaže izvor.

Dvije “seks-bande”, kako kaže, predvodili su Darko T. (45), Saša G. (47) i Miroslav T. (45). Usluge djevojaka koje su bile u njihovom katalogu nudili su preporukama, ali i u onlajn-oglasima i preko specijalizovanih sajtova.

“Pronađeno je preko 200 objava u kojima se nude usluge devojaka koje su radile za njih”, kaže izvor.

Prilikom hapšenja policija je kod osumnjičenih pronašla novac, 176 mobilnih telefona, ali i sveske u kojima su vodili evidencije o naplati, troškovima i mušterijama. Podsjetimo, među uhapšenima su i sekretarice, vozači i obezbjeđenje.

Prostitutke koje su radile za dvije kriminalne grupe razbijene u policijskoj akciji prije dva dana svoje usluge oglašavale su u onlajn-oglasima i na specijalizovanih sajtova, a navodno je pronađeno čak 200 objava u kojima su one nudile seks.

“Među djevojkama koje su uhapšene nema onih koje su se bavile prostitucijom. Uhapšene su radile kao sekretarice, ugovarale vrijeme i mjesto sastanka, cenu, i organizovale prevoz prostitutkama do stanova u kojima su se nalazile s klijentima. Prostitutke neće biti krivično gonjene, već bi kao svjedoci mogle da budu saslušane u istrazi protiv makroa. U svesci u kojoj su se bilježili podaci o klijentima ima i imena političara. I oni bi, kao i djevojke, mogli da budu pozvani da svjedoče”, dodaje izvor.

Pravila ponašanja

Istražitelji su otkrili i oglase preko kojih su se djevojke reklamirale.

“Uz fotografiju i ‘umjetničko ime’ djevojke stoji i detaljan opis – fizičke karakteristike poput boje kose, očiju, visina, težina, godine, da li imaju tetovaže, da li se depiliraju, imaju li pirsinge, ali i i šta je sa svakom od njih dozvoljeno raditi tokom seksa i koja je tarifa. Navodno je cijena po satu ovim djevojkama bila od 150 do 200 eura”, kaže izvor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.