Globus

prijetnje hirnoj pomnoći

“Sve ću vas pobiti”: Objavljen snimak odmah nakon masakra u Splitu (VIDEO)

16/01/2020

Tako je cijeli jedan Tim Hitne pomoći, koji inače obavlja vrlo stresan posao završio na bolovanju, iako su ljudi, ni krivi ni dužni samo obavljali svoj posao i pokušali pomoći onima koji su nastradali u subotnjoj pucnjavi

Liječnica, vozač kola Hitne pomoći i medicinski tehničar, koji su u subotu poslijepodne izišli na teren u Radmilovićevu ulicu u Splitu kako bi pružili pomoć ozlijeđenima u sumanutom napadu kojeg je izveo Filip Zavadlav, završili su na bolovanju.

Njima je, prema neslužbenoj informaciji, jedna osoba prijetila smrću, piše Slobodna Dalmacija. U međuvremenu je objavljen i snimak napravljen neposredno nakon što je pucao Filip Zavadlav, a na kojem se vidi kako iz Hitne pomoći pomažu jednom od pogođenih.

– Istina je, odnosno tako su izjavili naši radnici. Dolaskom na mjesto pucnjave, oni su odmah krenuli s pružanjem pomoći unesrećenima. No, od toga nije bilo koristi, jer su samo mogli konstatirati smrt. Kako u takvoj situaciji ne smiju napuštati mjesto događaja, već moraju pričekati dolazak policije, oni su i ostali u Radmilovićevoj.

I tada im je, prema njihovom iskazu prijetila jedna muška osoba, odnosno vikala je “Sve ću vas pobiti”, kazuje dr. Leo Luetić, direktor županijske Hitne pomoći.

O kojoj osobi se radi dr. Luetić ne zna.

– Ne znaju ni naši radnici. To će morati utvrditi policija, mi smo slučaj prijavili, pa ćemo vidjeti što će dalje biti. Zasigurno nije ugodno, ljudima koji dolaze pružiti nekome medicinsku pomoć da moraju slušati prijetnje ili potencijalno biti izloženi njima. To troje naših djelatnika je na bolovanju, jer su zasigurno proživjeli šok, koji nisu zaslužili- kazuje dr. Luetić.

Tako je cijeli jedan Tim Hitne pomoći, koji inače obavlja vrlo stresan posao završio na bolovanju, iako su ljudi, ni krivi ni dužni samo obavljali svoj posao i pokušali pomoći onima koji su nastradali u subotnjoj pucnjavi.

Podsjetimo, Filipa Zavadlava se sumnjiči da je u poslijepodnevnim satima subote najprije na Šperunu usmrtio Marina Bobana i Juricu Torlaka, a potom je u Radmilovićevoj ubio Marina Ožića Paića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.