Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopštio premijer

I Norvežani ukidaju sve mjere protiv Covida, ublažavanje kreće već danas

marcus-chis-z1LZ4-19xb8-unsplash

Premijer Norveške Jonas Gahr Store na konferenciji za medije saopćio je kako će mjere protiv COVID-19 biti ublažene danas od 23 sata, a od 17. februara ukinute

Norveške vlasti planiraju od 17. februara ukinuti sve mjere protiv COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer Norveške Jonas Gahr Store na konferenciji za medije saopćio je kako će mjere protiv COVID-19 biti ublažene danas od 23 sata, a od 17. februara ukinute.

Govorio je i o detaljima tim povodom.

”Od 23 sata večeras ponovo će biti dozvoljeno služenje alkohola u restoranima, a bit će ukinuto ograničenje o broju gledalaca na aktivnostima među kojima su pozorišta i sportska takmičenja“, kazao je Store.

Dodao je kako je visoka stopa vakcinisanih protiv COVID-19 veliki uspjeh u borbi protiv pandemije i da će, ukoliko ne bude neočekivanih situacija, od 17. februara biti ukinute sve mjere.

U Norveškoj je 25. septembra 2021. godine saopćeno kako je širenje zaraze koronavirusom pod kontrolom i da su ukinute sve mjere. Potom je broj zaraženih izašao iz okvira kontrole pa su ograničenja ponovo uvedena od 12. novembra.

Podaci Instituta za javno zdravlje pokazuju kako je broj preminulih od COVID-19 u Norveškoj povećan na 1.440, a zaraženih na 781.049.