Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tornado u kanadi

Ima mrtvih: Oluja s gmljavinom prevrtala automobile, obarala stabla i uništavala domove

oluja

Prijavljene su i velike štete na drveću, dalekovodima i zgradama. Bilo je prevrnutih automobila, kao i masovnih nestanaka struje

Najmanje osam osoba je poginulo nakon jakih oluja sa grmljavinom koje su u subotu jurile dijelovima Kanade, prenosi Environment Canada.

– Prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, a nekoliko ljudi je povrijeđeno usljed jakog vjetra – piše u sažetku vremena za Ontario i regiju glavnog grada.

Prijavljene su i velike štete na drveću, dalekovodima i zgradama. Bilo je prevrnutih automobila, kao i masovnih nestanaka struje.

Kanadske elektrodistribucije saopštile su da su udari vjetra bili do 132 kilometra na sat i da su obarali drveće, čupali bandere, kao i da je oboren veći broj dalekovoda.

Linija grmljavine razvila se u blizini Sarnie, grada u Ontariju, u subotu kasno ujutro i išla je preko južnog Ontarija prema Otavi u subotu popodne, prema Environment Canada.

Oluja je ostavila bez struje više od 350.000 kupaca.

Oluje su u subotu zahvatile i centralni Kvibek, što je rezultiralo polomljenim granama, počupanim drvećem, oštećenjem zgrada i “više od 500.000 domova bez struje”, saopćio je Environment Canada, prenosi CNN.