Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incident na fakultetu u Beogradu: Napali studente, vikali Hajl Hitler

filozofski fakultet – beograd – napad

Nekoliko mladića prekinuli su u petak tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu, i napali studente koji su prisustvovali skupu.

Grupa mladića je pri tome uzvikivala “Hajl Hitler” i “Zig hajl”.

Na snimku objavljenom na “Youtube” kanalu vide se mladići koji viču na studente i dobacuju “vadi taj nož”.

Kada su primjetili da ih jedan od učesnika skupa snima telefonom počeli su da mu dobacuju “šta ti to snimaš” i “gasi to”.

Jedna od studentkinja, koja je prisustvovala skupu, kazala je za Blic da su među prisutnima na skupu bili i mladići za koje je kasnije saznala da pripadaju organizaciji “Nacionalni srpski front” i koji su fizički napali studente, udarajući ih kaišem i rukama po glavi.

“Vrijeđali su prisutne studente na vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujuci studentkinjama seksističke uvrede i prijetnje silovanjem. Jedan od nacista je prijetio i nožem studentima”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, mladići koji su napali studente pripadnici su organizacije koju predvodi Goran Davidović zvani “Firer” i koja je prije par mjeseci pokušala da maršira Beogradom.

Firer je javnosti poznat po sličnim incidentima, poput upada na tribinu novosadskog Filozofskog fakulteta prije 10 godina, kada je sa grupom svojih pristalica napao studente, zbog čega je uhapšen.