Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Buna protiv mafije"

Incident na protestu u Novom Sadu, automobilom krenuo kroz masu

ns

Kako se može vidjeti na snimku objavljenom na Twitteru, građani vozaču nisu dopustili da prođe, a kada je on krenuo vozilom doslovno kroz ljude, demonstranti su legli na automobil

Protest “Buna protiv mafije” počeo je u Ulici Pap Pavla, ispred stanice policije u Novom Sadu, a već na samom početku zabilježen je manji incident.

Kako prenosi Nova.rs, blokiran je Bulevar oslobođenja u Ulica Pap Pavla, a do incidenta je došlo kada je jedan vozač pokušao da prođe kroz blokiranu saobraćajnicu.

Kako se može vidjeti na snimku objavljenom na Twitteru, građani vozaču nisu dopustili da prođe, a kada je on krenuo vozilom doslovno kroz ljude, demonstranti su legli na automobil.

Ispred stanice policije u Ulici Pap Pavla primjećeni su „provokatorski plakati“.

Na protest u Novi Sad pristigli su i aktivisti iz Beograda, Zrenjanina i drugih gradova, a tu su i opozicioni političari Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović, Radomir Lazović, Borislav Novaković.

Među prisutnima su i Biljana Stojković, koopredsjednica stranke Zajedno, ali i drugi koopredsjednik ove partije Aleksandar Jovanović Ćuta. Tu je i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, kao i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke. Tu su i predstavnici Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali i pokreta Zdravka Ponoša Srbija Centar (SRCE) i Ne davimo Beograd.

Aktivisti iz Novog Sada nose bedževe na kojima piše „zgubidan“, kako je one koji su učestovali na protestu protiv GUP-a opisao gradonačlenik Miloš Vučević.

Protest organizuje nekoliko nevladinih organizacija, zbog nasilja nad demonstrantima koje su sproveli policija i privatno obezbjeđenje prošlog četvrtka.

Nevladine organizacije zahtjevaju da se procesuiraju oni koji su odgovorni za nasilje nad demonstrantima na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana, prije i tokom sjednice Skupštine grada Novog Sada.