Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Iračke snage potvrdile da je Ramadi oslobođen od ISIS-a

28/12/2015

Zajedničkom akcijom iračkih oružanih snaga oslobođen je centar grada Ramadija koji je bio pod kontrolom terorističke organizacije ISIS, a na zgradama javne uprave u tom gradu su podignute iračke zastave.

Portparol Komande zajedničkih operacija u Iraku Yahya Resul je za državnu televiziju te zemlje kazao da su zajedničkim višednevnim akcijama svih iračkih snaga, uključujući vojsku, antiterorističke timove, udružene policijske snage, policiju Enbara, artiljerijske i zračne snage, teroristi protjerani iz Ramadija i da je grad oslobođen.

Poručio je da će iračke snage uskoro osloboditi i druge gradove koje kontrolira ISIS-a, među kojima su Amirli, Tikrit, Beyci i Zuluiyye.

Slavlje građana već je počelo u nekoliko iračkih gradova, ali iračke snage su svjesne da je ostalo dosta posla na čišćenju mina i eksplozivnih naprava koje su teroristi ostavili iza sebe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.