Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ISIL-ovci ne vraćaju tijela ljudi koje su pogubili

salopek-salopek

I dalje nema službene potvrde da je Tomislav Salopek ubijen, no pojavili su se novi detalji o okolnostima otmice. Otmičari su kontaktirali francusku tvrtku za koju je Tomislav radio u Kairu. Za njegovo su oslobađanje tražili milionski iznos, no iz tvrtke ne smiju otkriti o kojoj se svoti radi.

Glasnogovornik tvrtke poručio je kako su cijelo vrijeme bili u kontaktu i s hrvatskim i francuskim vlastima, a prvi odgovor otmičarima poslali su dan nakon zahtjeva za otkupninom.

“Taj smo zahtjev primili nekoliko minuta nakon što su otmičari stupili u kontakt s Tomislavovom suprugom. Zahtjev nije bio potpisan, nismo imali nikakav kontakt osim e-mail adrese. Iduće jutro odgovorili smo na e-mail i zatražili od otmičara potvrdu da je Tomislav živ i dali im broj telefona da nas nazovu. Taj smo e-mail slali svakog dana, nismo dobili nikakav odgovor”, otkrio je glasnogovornik CGG Christophe Barnini.

Poptredsjednica hrvatske Vlade Vesna Pusić jučer je poručila kako će se za Tomislavom tragati sve dok postoji nada.

“Na tome rade službe i specifični stručnjaci ali je istina da u ovom trenutku nije potvrđeno i nije sigurno da li će se ikad moći u potpunosti potvrditi”, rekla je Pusić, piše Index.