Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

ISIL zaprijetio Vladimiru Putinu

03/12/2015

Video snimak koji je na internetu u srijedu objavila teroristička skupina tzv. Islamska skupina navodno prikazuje odrubljivanje glave muškarca za kojeg se tvrdi da je ruski špijun kojeg su ulovili njezini pripadnici i koji je u Iraku i Siriji bio od prošle godine, objavila je promatračka skupina SITE.

Na snimku se vidi muškarac koji sjedi u narandžastom kombinezonu i iznosi pojedinosti o tome kako su ga unovačile ruske obavještajne službe.

Potom, na drugoj lokaciji, pripadnik IS-a na ruskom jeziku prijeti napadima Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i onda, kako se čini, odrubljuje glavu čovjeka u kombinezonu.

Ako je istinita, to je prva objava IS-a da ima ruskog zarobljenika. Moskva dosad nije prijavila da ijednog ruskog državljanina drži IS.

SITE tvrdi da je video snimljen u pokrajini Raqqi, glavnom uporištu džihadista u sjevernoj Siriji. Još nema potvrde autentičnosti snimka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.