Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Islamskom državom hara opasna bolest koja “jede meso s ljudi”

isis

Područje koje kontroliše Islamska država vjerojatno je najgore mjesto za život na cijelom svijetu. Stanovnicima 24 sata dnevno prijeti smrt od ruke krvoločnih terorista, žene su potpuno obespravljene i uglavnom se prodaju kao roblje, a malu djecu obučava se kao ratnike i tjera da ubijaju zarobljenike.

Teško je vjerovati, ali taj pakao na zemlji postao je još gori. Zbog odvratne prakse ISIS-ovih terorista da bacaju leševe na ulicu i zatim ih ostavljaju da istruhnu, teritorijem koji svojata Islamska država proširila se lišmanijska bolest, koja u nagorim oblicima izjeda meso, a može izazvati i smrt, piše Daily Mail.

Kurdski crveni polumjesec (pandan Crvenom križu) zabilježio je tokom proteklih godinu dana više od 500 slučajeva izbijanja ove strahovite bolesti. Članica te organizacije Dilqash Isa o pojavi bolesti rekla je: “Odvratni postupci ISIS-a koji uključuju ubijanje nevinih ljudi i bacanje njihovih tijela na ulicu glavni su uzrok širenja lišmanijske bolesti.”

Jedan kurdski borac također je komentarisao: “Nismo znali za ovu bolest prije rata. Na bojištu smo gotovo četiri godine i ova se bolest pojavila na područjima Tal Hamisa, Hona i Qosa, koji su svi zahvaćeni sukobom.”