Isplivali detalji: Makedonskog nogometaša ubila dvojica, zna se i ko!?

Мартин-Јанушев

Bivši makedonski nogometaš Martin Janušev ubijen je u petak poslijepodne nešto prije 18 sati ispred kafića u skopskom naselju Aerodrom, a mediji javljaju kako je Martin brat komandanta specijalnih jedinica “Alfi”.

Dan nakon užasa u Skoplju policija navodno zna identitet ubiice iako u javnosti još nije osvanula ta informacija. Ono što se zasad zna jest da je napadač Martinu u glavu i vrat ispalio pet metaka, a makedonski mediji pišu da su likvidaciju odradila dva napadača.

Kako prenose očevici, Janušev je ubijen kada su mu dva napadača prišla dok je sjedio u kafiću, pucala u njega i pobjegla u nepoznatom pravcu.

Policija traga za njima. Spekuliše se da je jedan od njih bio Martinov prijatelj, ali da u posljednje vrijeme nisu bili u najboljim odnosima, dok je drugi odranije poznat policiji, pošto ima kriminalni dosije.

– Dovezen je u bolnicu bez znakova života. Uprkos tome ljekari su ga 40 minuta pokušavali reanimirati, ali bezuspješno – potvrdili su iz makedonskog ministarstva zdravlja.

S obzirom da policija prema svemu sudeći zna identitet ubice, samo je pitanje vremena kada će mu ući u trag i uhapsiti ga.

Janušev je igrao za nekoliko makedonskih drugoligaša među kojima i za Lokomotvu, a u posljednje se vrijeme bavio i kick-boxom.