Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo se oglasilo

Kreće istraga zbog trovanja 12-oro djece alkoholom na privatnoj zabavi u Beogradu

beograd hitna

Na društvenim mrežama u međuvremenu su se pojavile snimke na kojima se vidi više policijskih i vozila Hitne pomoći u Pariškoj ulici, u kojoj se nalazi noćni klub “Sinner”

Više javno tužiteljstvo (VJT) u Beogradu naložilo je u četvrtak da se utvrde sve okolnosti masovnog opijanja, nakon što su beogradski mediji objavili da je tokom noći sa srijede na četvrtak u Vojno-medicinsku akademiju (VMA) primljeno 12 djece u teškom alkoholiziranom stanju.

U VMA je protekle noći primljeno dvanaestero tinejdžera, starih manje od 15 godina, kod kojih je utvrđeno do čak 2,8 promila alkohola u krvi, izjavio je ranije za Radio-televiziju Srbije (RTS) liječnik Hitne pomoći VMA Ivan Leković, kazavši kako je “zabrinjavajuća činjenica” da maloljetnici dolaze u tako teškom stanju, prenosi Hina.

Prema njegovim riječima, primljeno je 26 osoba pod utjecajem alkohola, od kojih su 12-ero bila djeca mlađa od 15 godina.

Glavni javni tužitelj VJT-a u Beogradu Nenad Stefanović naložio je da se identificiraju odgovorni i da se u saradnji s policijom utvrde okolnosti tog slučaja, nakon čega će biti donesena odluka o kvalificiranju kaznenog djela i procesuiranju počinitelja.

Na društvenim mrežama u međuvremenu su se pojavile snimke na kojima se vidi više policijskih i vozila Hitne pomoći u Pariškoj ulici, u kojoj se nalazi noćni klub “Sinner”.

Iz tog kluba su saopćili da je prostor u srijedu navečer bio iznajmljen za privatnu proslavu, te da uprava kluba nema veze s neželjenim događajima, zbog kojih “izražava žaljenje i brigu”.

Prema navodima portala beogradskog lista “Blic”, Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu naložilo je policijskoj upravi gradske općine Stari grad da dostavi detaljan izvještaj o tome tko je organizirao zabavu i kako je došlo do trovanja maloljetnika.