Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanska policija pretukla Bosanca i Crnogorca: Govorili su nam da smo “srpska govna”

italija policija

Nikola Rodić (28), državljanin BiH, i Marko Jovović (25), državljanin Crne Gore, tužit će Italiju jer su ih u nedjelju pretukli italijanski policajci.

Naime, italijanska policija ih je greškom pomiješala s drugom dvojicom koje traže zbog više provala koje su se jesenas dogodile u Ravenni.

“Ruka i lijeva strana lica su mi natečene. Bilo je i modrica na trbuhu, ali su već prošle. Prebili su nas bez razloga i zato ćemo ih tužiti”, ispričao je Nikola Rodić za Blic.

Italijanska policija im je, kad je shvatila da je napravila grešku, pokušala podmetnuti da su lopovi.

“Sve se desilo u nedjelju navečer, oko 23 sata. Vozili smo se po Vicenci. Bilo je kasno i krenuli smo tražiti aparat za piće i stigli smo do naselja Duvil. Kada smo ušli u naselje, primijetili smo da nas jedan bijeli automobil prati kroz dvije ulice koje smo prošli. Istog trenutka smo se okrenuli i uputili nazad ka Vicenci. Taj vozač nije odustajao i mi smo ukucali u navigaciju ‘Zagreb’, samo da izađemo na autoput jer smo se uplašili što nas prati. Nije blinkao za nama, samo nas je pratio. Kada smo došli na naplatnu rampu Vicenca-istok, tu nas je presreo policijski auto s rotacijom i uperenim pištoljima u nas. Mi smo stali i podigli ruke. Taj što nas je pratio otvorio je moja, tj. suvozačeva vrata i počeo me brutalno tući bez ijednog pitanja i riječi”, ispričao je Nikola i dodao da je taj čovjek, za koga su kasnije utvrdili da je inspektor, samo govorio ‘Serbo merda’ (srpska govna).

“Otkopčao mi je sigurnosni pojas, i bacio me na asfalt. Onda me počeo šutirati. Nakon jedno 10 minuta, taj inspektor je prešao i na Marka Jovovića, koji je već davao dokumente i pasoše uniformiranim policajcima koji su nas dočekali s pištoljima. Dvojica drugih policajaca su mu govorila da nas prestane tući, ali se on na to nije obazirao.”

Nakon 15 minuta, koliko ih je inspektor tukao, prebacili su ih u glavnu policijsku stanicu u Vicenci, gdje su ih poskidali gole. Isti policajac je nastavio brutalno šutirati.

“Stavili su nas u ćeliju do jutra, a ujutro su nam vadili otiske”, objašnjava Nikola.

Ujutro ih je istražni sudija pustio na slobodu jer nije bilo elemenata za hapšenje i zadržavanje.

“Dobili smo advokata po službenoj dužnosti, ali ćemo angažirati novog, jer ćemo tužiti policiju za napad. Dobili smo svu medicinsku dokumentaciju o ozljedama. U međuvremenu, policajac u civilu koji nas je tukao, da bi opravdao batine, izmislio je priču da smo ukrali neki automobil. Dokazat ćemo sve na sudu 15. apsila”, zaključio je Rodić za Blic.