Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Ivan Pernar napustio stranku Živi zid

ivan pernar

Iako je Pernar prvo izjavio da ide u osnivanje nove stranke, nekoliko minuta kasnije rekao je da već postoji stranka koja je dobila novac za njegov mandat, misleći na Abecedu demokratije

Ivan Pernar napustio je danas stranku Živi zid, nakon višednevnih sukoba zbog toga da li će i ko biti poslanik u Evropskom parlamentu.

Pernar je odluku saopštio novinarima nakon što nije prihvaćen njegov ultimatum da Vladimira Palfi, supruga predsjednika Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, podnese ostavku na članstvo u Glavnom odboru tog političkog objekta.

Ultimatum je istekao u 10.00 časova, Palfijeva nije podnijela ostavku, pa je Pernar definitivno odlučio da on i ranije suspendovani Branimir Bunjac napuštaju stranku.

“Ovo je diktatura. Vladimira Palfi sprovodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčića. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida, već i svoju”, rekao je Pernar, prenose hrvatski mediji.

Bunjac se nije pojavio na konferenciji za novinare, iako je bio najavljen.

“Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsjednik Živog zida. Ona ne može da se pomiri sa gubitkom moći, zato ne želi da odstupi”, naveo je Pernar i najavio formiranje nove stranke koja će zastupati istu politiku kao ova koju je napustio, a koja, kako kaže, više nema legitimitet.

Iako je Pernar prvo izjavio da ide u osnivanje nove stranke, nekoliko minuta kasnije rekao je da već postoji stranka koja je dobila novac za njegov mandat, misleći na Abecedu demokratije.

“Što se tiče Abecede demokratije, predsjednik stranke mi je rekao da su vrata otvorena, može se i ime promijeniti. Takođe, rekao mi je da želi da ja budem predsjednik stranke, a novac od mandata da je moj. Igrom slučaja, spletom istorijskih okolnosti, ispada da je ta odluka bila ispravna. Novac od tog mandata ići će meni kao saborskom zastupniku, a neće ići na upravljanje Vladimiri Palfi”, kaže Pernar.