Ukrajinski komandant

“Iz Bahmuta su prvo pobjegli vagnerovci. Ruski vojnici su se žestoko borili”

bahmut
Foto: Screenshot/Twitter

Ukrajinski komandant je naveo kako su u jednom trenutku upotrijebili rakete HIMARS i da su se ruski vojnici predali tek nakon što su bili opkoljeni

Ukrajinski komandant bataljona koji je ove sedmice sudjelovao u napadu na ruske položaje u blizini Bahmuta rekao je CNN-u da su prvi to područje napustili borci grupe Wagner, što je u suprotnosti s tvrdnjama zapovjednika plaćeničke skupine koji je kazao da su iz Bahmuta prvi pobjegli pripadnici ruke regularne vojske.

Komandant prvog bataljona 3. jurišne brigade je kazao da su jedinice Wagnera napustile svoje položaje jugozapadno od Bahmuta, dok su trupe 72. brigade ruske vojske ostale i borile se.

Podsjetimo, šef grupe Wagner, Jevgenij Prigožin, optužio je nedavno 72. brigadu da je napustila svoje položaje.

Ukrajinski komandant je naveo kako su u jednom trenutku upotrijebili rakete HIMARS i da su se ruski vojnici predali tek nakon što su bili opkoljeni.

“Dva sata smo ih uvjeravali da se predaju. Prigožin je htio okriviti ruske trupe za neuspjeh, ali oni su bili dobri vojnici i žestoko su se borili. Prigožin je lažov”, kazao je i dodao da je u borbama ubijeno najmanje 200 do 300 ruskih vojnika.