Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Vašingtona stigla poruka bh. političarima: Game over! (VIDEO)

Kurt Bassuener

Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije je jedan od svjedoka koji su pred američkom Kongresnom komisijom svjedočili o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Političarima je data šansa da uđu kroz potpuno otvorena vrata Evropske unije i NATO-a ako ispune njihove standarde, i oni tu šansu nisu iskoristili kazao je u svojoj poruci iz Vašingtona građanima BiH Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije SAD-a.

Bassuener je kazao kako je političarima u BiH dato “više od 12 godina da se pokrenu, a jedino što mi iz toga možemo zaključiti jeste da to oni ne žele uraditi”.

U svojoj poruci Bassuener je jasno kazao šta SAD neće dozvoliti da se desi u BiH.

“Nećemo dozvoliti da se protiv vas više ikada upotrijebi nasilje i to ćemo i pokazati. Nećemo dozvoliti da se zemlja raspadne. Zaštit ćemo vaše pravo da prosvjedujete protiv političke elite”, kazao je između ostalog Bassuener, a onda poslao poruku političarima u BiH.

“Vrijeme igre je završeno. Dokazali ste da ne predstavljate narod. Dokazali ste da je vaš interes važniji od interesa naroda kojeg tvrdite da predstavljate”, poručio je Bassuener.

Pogledajte kompletnu poruku, kao i osvrt na ruski uticaj na Balkanu…