Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Loše vijesti za Bayern, Heynckes mora mijenjati prije početka meča

heynckes

Loša vijest za Bayern i njegove navijače uoči večerašnjeg sudara s Realom u polufinalu Lige prvaka. Iako je bio najavljen u startnoj postavi, izgleda da David Alaba ipak neće biti spreman za utakmicu sezone.

Španski mediji objavili su da će Austrijanac zbog ozljede kvadricepsa morati preskočiti utakmicu na Allianz Areni, iako se do danas činilo da će moći istrčati.

Izostanak jednog od ključnih igrača mogao bi dobro poremetiti planove Juppa Heynckesa, koji će morati posegnuti za drugim rješenjima na poziciji lijevog beka, gdje će najvjerovatnije zaigrati Rafinha.

David Alaba je ove sezone odigrao 34 utakmice za Bayern u svim takmičenjima, od čega šest u Ligi prvaka.

Za Bayern će od prve minute zaigrati: Ulreich, Boateng, Hummels, Kimmich, Lewandowski, Martinez, Muller, Rafinha, Ribery, Robben i Rodriguez.

Sa druge Real će početi u sastavu: Navas, Carvajal, Varane, Ramos Casemiro, Isco, Kroos, Lucas, Marcelo, Modrić, Ronaldo.

“Poznajem Real. To je veliki klub, koji uvijek ima fantastične igrače i rezultate. U polufinalu Lige prvaka nema lakih protivnika i sigurno nas čeka spektakl. Obje momčadi igraju odličan napadački nogomet, a mogu slobodno reći kako se mi nalazimo u sjajnoj formi, sličnoj onoj iz 2013. godine”, kazao je uoči velikog dvoboja Jupp Heynckes, koji je o svom kolegi na Realovoj klupi Zinedineu Zidaneu govorio u superlativima.

“Jako ga cijenim kao trenera, ali i kao čovjeka. Mogu reći da je jedan od najboljih trenera na svijetu u ovom trenutku”, konstatirao je Heynckes.

Zidane je uzvratio komplimentima, rekavši kako Heynckes “radi vrlo dobro”.

“Mislim da nema favorita. Ovo je drugačija utakmica u odnosu na onu od prošle godine. Znam da ćemo se mnogo namučiti, ali to je nogomet”, dodao je Zidane.

Jupp Heynckes vodio je Real do titule u Ligi prvaka prije 20 godina, prve nakon 1966. Zanimljivo, tada je Real u finalu igrao protiv Juventusa, a vođa torinske ekipe na travnjaku bio je sadašnji strateg Reala Zinedine Zidane.