Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbo frizera nasmrt jer mu se nije svidjelo kako ga je ošišao (VIDEO)

ubistvo – moskva

Muškarac iz Uzbekistana koji je u Moskvi radio kao frizer izboden je nasmrt zato što mušterija nakon šišanja nije bila zadovoljna frizurom.

Napadač je uhapšen, a snimak ubistva objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je veliku buru u Rusiji.

Priču o tome šta se dogodilo, kao i snimak, prvi je na svom Facebook profilu objavio poslanik Dume Anton Beljakov, navodeći da je jedan od njegovih prijatelja poznavao žrtvu, kao i da je bio dobar frizer.

Ubijeni muškarac identifikovan je kao 24-godišnji Dastan Adekanov iz Uzbekistana.

Beljakov je naveo da je sukob počeo nakon što je Adekanov u četvrtak ošišao jednog muškarca i naplatio mu 200 rubalja (oko 6 KM) što je, kako se navodi, niska cijena za moskovske standarde.

Međutim, muškarac je navodno bio nezadovoljan svojom frizurom, pa se u petak vratio da se žali. Osoblje je pokušalo da ga smiri i popravi mu frizuru, ali se njemu nije svidjela nijedna opcija. Nekoliko trenutaka kasnije muškarac je Dastana Adekanova izvukao na ulicu.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako mladića u crnoj jakni (Adekanova) juri muškarac u sivo-žutoj majici dok u rukama nosi oštar predmet. Muškarac potom Adekanova izbode nekoliko puta, dok prolaznici stoje i gledaju, ali ne reaguju. Adekanov potom padne i više se ne pomjera.

https://www.youtube.com/watch?v=qyZ_2dA6QbU

RT ističe da je Adekanov preminuo prije nego što je stigla Hitna pomoć.

Autentičnost snimka nije potvrđena, ali su iz policije naveli da je pokrenuta istraga protiv 26-godišnjeg muškarca optuženog za ubistvo. U saopštenju policije se na navode imena, ali se ističe da je ubijen 24-godišnji muškarac, da je napadač uhapšen i da je priznao ubistvo.