Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grbin ili kolar

Izbori za šefa hrvatskog SDP-a: Dva kandidata prošla u drugi krug

sdp hrvatske (1)

Bilo je nekih nepravilnosti na biračkim mjestima. U Vukovarsko-srijemskoj županiji su glasale neke osobe koje nisu imale pravo, glasale su osobe koje nisu bili u Hrvatskoj, nego u Njemačkoj i Irskoj

Zlatko Komadina, v.d. predsjednika SDP-a Hrvatske objavio je konačne rezultate izbora za novog predsjednika hrvatskog SDP-a. Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug izbora koji će biti 3. oktobra.

Peđa Grbin osvojio je 40,67 posto glasova. S njim u drugi krug ulazi Željko Kolar koji je osvojio 26,29 glasova. Ranko Ostojić osvojio je 17,33 posto glasova, Mirela Ahmetović 14,61 posto glasova, a Marino Percan 0,58 glasova.

Bilo je nekih nepravilnosti na biračkim mjestima. U Vukovarsko-srijemskoj županiji su glasale neke osobe koje nisu imale pravo, glasale su osobe koje nisu bili u Hrvatskoj, nego u Njemačkoj i Irskoj.

“Nepravilnosti ima, ali one ne utiču na konačni rezultat”, rekao je Zlatko Komadina.

Osvrnuo se i na proteste zbog petokrake u Rijeci.

“Naprijed se ne može ići gledajući unazad, ali iz prošlosti moramo učiti. Svaka umjetnička instalacija je dijelom i provokacija. Važno je da su naši građani dijelom antifašisti”.

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu, Komadina je rekao da bi to zadržao za sebe. A, hoće li izaći na izbore, odgovorio je:

“Pa nisam ja Zoran Milanović da ne izađem na izbore.”