Ostali sportovi

Evropski kup za seniore

U Dubrovniku prvi službeni judo turnir u svijetu nakon višemjesečne pauze

27/09/2020

Pristupili smo organizaciji Evropskog kupa u Dubrovniku s velikom željom da damo svoj doprinos povratku svjetskog takmičarskog juda na tatami

Evropski kup za seniore, koji će se 3. i 4. oktobra održati u Dubrovniku u dvorani Gospino polje, bit će prvi službeni judo turnir u svijetu nakon višemjesečne pauze održavanja takmičenja zbog pandemije koja je zaustavila sportska takmičenja.

U vremenu kada se svi planovi uzimaju s oprezom, Evropska judo unija (EJU) i Međunarodna judo federacija (IJF) pokazali su koliko vjeruju u organizacijske sposobnosti Hrvatskog judo saveza (HJS), kao i lokalnih klupskih struktura iz JK Dubrovnik 1966.

Reprezentativne pripreme u Poreču pokazale su kako Hrvatski judo savez i u doba iznimnih epidemioloških mjera može organizirati međunarodni trening kamp. Zbog toga je potvrđeno održavanje Evropskog kupa za seniore u Dubrovniku, koje će biti uvodno takmičenje za Grand Prix u Budimpešti.

“Pristupili smo organizaciji Evropskog kupa u Dubrovniku s velikom željom da damo svoj doprinos povratku svjetskog takmičarskog juda na tatami. Zbog posebnosti takmičarske situacije mogli bismo u Dubrovniku ugostiti jaka svjetska imena, a napravit ćemo sve što je u našoj moći da turnir prođe u najboljem redu”, izjavio je Hrvoje Lindi, glavni tajnik HJS-a i sportski direktor EJU-a.

Također, Međunarodna judo federacija (IJF) u službenom newsletteru je izdvojila Grand Prix u Zagrebu kao događanje koje se planira održati, ukoliko epidemiološka situacija to dopusti, do kraja ove godine. Zagreb je tako ostao u kalendaru kvalifikacija za Olimpijske igre, dok su se na listi otkazanih turnira našle svjetske metropole poput Tokija i velikog Grand Slama u glavnom gradu Japana, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.