Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istanbul

Izgrađena 1988. godine: Srušila se zgrada, jedna osoba poginula, više je povrijeđenih

zgrada istanbul
Foto: X

Guverner Istanbula Davut Gul potvrdio je da je sedam osoba spašeno iz ruševina i rekao da su dvije teže povređene, kao i da se spasilačka akcija nastavlja

Jedna osoba je poginula, a sedam je povrijeđeno, od kojih dve teže, kada se danas urušila zgrada u istanbulskom okrugu Kučukčekmedže, saopštile su turske vlasti.

Šef Vatrogasne službe je naveo da je iz ruševina izvučeno beživotno tijelo osobe, prenosi TRT Haber.

Ministar zdravlja Fahretin Koča je saopštio da je u urušavanju koje se jutros dogodilo u Istanbulu sedam ljudi povređeno, od kojih je pet prebačeno u bolnicu, dok su dvije osobe izjavile da im nije potrebna pomoć.

Traje akcija spašavanja

Guverner Istanbula Davut Gul potvrdio je da je sedam osoba spašeno iz ruševina i rekao da su dvije teže povređene, kao i da se spasilačka akcija nastavlja.

“Zgrada je izgrađena 1988. godine, za sada nema informacija o uzrocima urušavanja”, dodao Gul, prenosi TRT Haber.

Kako prenosi ta televizija, trospratna zgrada urušila se danas u Itanbulu, a dijelovi zgrade pali su na više parkiranih vozila i oštetili autobus gradskog prevoza.

Nakon urušavanja zgrade, jedna osoba je uspejla sama da se izvuče ispod ruševina i dala je informacije timovima za spašavanje o ljudima koji su pod ruševinama.

Jedan od očevidaca izjavio je za portal Ahaber da se smatra da je u zgradi došlo do eksplozije gasa.