Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener borussije

Terzić: Nismo zaslužili ovakav poraz. Cijelom svijetu smo pokazali da smo došli pobijediti

edin terzić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Fudbaleri Borussije poraženi su sinoć u Londonu od Reala rezultatom 2:0 u finalu Lige prvaka.

Trener fudbalera Borusije Edin Terzić izjavio je da je ponosan na ekipu, ali je istakao da je klub iz Dortmunda zaslužio više u finalu Lige prvaka, prenose njemački mediji.

Fudbaleri Borussije poraženi su sinoć u Londonu od Reala rezultatom 2:0 u finalu Lige prvaka.

-Pokazali smo sjajnu igru, zaslužili smo više od poraza od 2:0. Igrali smo protiv najjačeg tima u ovom takmičenju, odigrali smo sjajno. Pokazali smo cijelom svijetu da smo došli da pobijedimo, a ne samo da odigramo utakmicu. Uradili smo toliko dobrih stvari. Bili smo blizu. Sitnice su nedostajale, rekao je Terzić za njemačku televiziju ZDF.

“Doveli smo 100.000 ljudi”

Real je poveo u 74. minutu golom Danija Carvajala, a pobjedu madridskom klubu obezbijedio je Vinicius Junior u 83. minutu.

-Doveli smo 100.000 ljudi iz Dortmunda u London i svi su vjerovali. Ovo je bilo fantastično putovanje, ali osjećam se i prazno jer je ovo bila velika prilika, ali je nismo iskoristili. Ovo je bila posljednja utakmica u sezoni, u svlačionici je bilo vrlo emotivno, rekao je trener kluba iz Dortmunda.

-Stvarno smo odigrali dobar meč, to je ono pozitivno što bi trebalo da zapamtimo. Tu vjeru moramo da nosimo sa sobom. Čak i kada sve ne ide kako bi trebalo, ne smijemo da odustanemo poslije prvog udarca. Potrebna nam je ta vjera, dodao je Terzić.

Defanzivac Borussije Mats Hummels izjavio je da je ponosan na saigrače.

-Odigrali smo sjajan meč, ponosan sam kako smo se predstavili. Igrali smo hrabro, kvalitetno, sa srcem. Nedostajao nam je gol, a onda smo udarili u zid kao mnogo puta ranije, rekao je Hummels.