Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crveni polumjesec

“Izraelski snajperisti gađali intenzivnu njegu u bolnici Al-Quds, ranjeno je mnogo djece”

gaza
Foto: Pixsell

Najmanje jedna osoba je ubijena, a mnogo djece ranjeno nakon što su izraelski snajperisti napali bolnicu al Quds, tvrdi palestinski Crveni polumjesec (PCRS). PCRS navodi da su izraelske snage otvorile vatru na odjel intenzivne njege u bolnici al Quds u gradu Gazi.

“Jedna osoba je ubijena, a 28 ih je ranjeno. Većina ozlijeđenih su djeca, od kojih je dvoje u kritičnom stanju”, saopćila je organizacija.

Liječnik Ashraf al-Qudra, glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi koje je pod upravom Hamasa, kazao je da su izraelske snage danas okružile najveću bolnicu u Gazi, Al Shifu, te da su tenkovi opkolili još dvije obližnje bolnice, Rantisi i Al Nasr.

Dodao je kako je područje Al Shife danas bombardirano pet puta.

Prema navodima medija, u napadima na Al Shifu poginula je najmanje jedna osoba. Reuters je citirao palestinske dužnosnike koji su kazali kako je jedna osoba ubijena. Hamasova vlada u Gazi tvrdi da ih je poginulo 13.

Al-Qudra je rekao da zna za jedan smrtni slučaj, koji se dogodio u rodilištu, ali da ne može za sada potvrditi dodatne žrtve. Također je rekao da je više desetaka ljudi zadobilo teške povrede.