Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izrešetan iz “škorpiona”: Osuđivanog kriminalca pogodilo sedam metaka

568769_marko-markus-kurir-stampano_ls

Marko Markuš (29) iz Novog Sada ubijen je prije nekoliko dana u “sačekuši” sa sedam metaka ispaljenih iz “škorpiona”.

Kako neslužbeno saznaju srpski mediji, nakon završene obdukcije utvrđeno je kako je žestoki momak s novosadskog asfalta u glavu pogođen smrtonosnim hicem koji mu je raznio mozak. Ostali meci završili su u trbuhu, vratu, kralježnici, ruci…

Ubica je iz zasjede ispalio rafal, a sedam metaka bilo je kobno za Marka. Marko Markuš je u petak oko 21.30 izašao iz sportskog centra u blizini hotela Sajam, gdje je bio na treningu.

– Krenuo je prema mercedesu američkih oznaka. Napravio je možda 10 do 15 koraka i kad je stigao do vozila, iznenada je zasad nepoznata osoba ispalila rafal u njega i pobjegla – kaže izvor Kurira.

Markuša je neko stavio u privatno vozilo i prevezao do Urgentnog centra.

– Nakon pokušaja reanimacije, Markušu nije bilo spasa – sanaje se iz KC Vojvodine.

Markuš je ubijen osam mjeseci nakon što je pušten iz zatvora, gdje je služio kaznu od pet godina zbog nanošenja teških ozljeda Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva, koji je poslije preminuo.

Marko je imao ročište zakazano za 28. novembra , a zbog nanošenja teških povreda u obračunu od prije tri godine, u lokalu u Ulici Laze Telečkog, koji je završen ranjavanjem Dalibora Bogdanovića Boće.

Tada je Markuš iz zatvora došao na odmor u Novi Sad, pa je s ranjenim Boćom i ocem Zoranom bio u tom lokalu, gdje je prvo došlo do tučnjave, a onda i do ranjavanja od osumnjičenoga Jovana Kecmana.

Markušev otac Zoran bio je šef interventne jedinice, posljednje godine u službi proveo je kao inspektor u Odjelu za strance, a umirovljen je prije četiri godine. Često je dovođen u vezu s poznatim sportašima s kojima je stupio u kontakt preko košarkaša Nikole Pekovića i Darka Miličića.

Na njegovu profilu mogu se vidjeti Ćazim Osmani, Andrija Gerić, Nataša Šavija, pokojni Bata Butorović. Inače, Marko je oženjen i ima sina.

On na društvenim mrežama nije skrivao da vodi luksuzni život, putuje po svijetu i da se provodi po noćnom klubovima i lokalima. Bivši košarkaš Darko Miličić oženio se Markovom rođenom sestrom Zoranom. On je prije tri godine rekao kako je Markuš porodični čovjek.

Markuš je ubijen na identičan način kao Aleksandar Stanković (29) zvani Sale Mutavi, vođa navijača Partizana, u oktobru prošle godine. Na Stankovića je pucano kad se vraćao s treninga u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Policija vodi istragu oko ovoga ubistva.