Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pronađeni dijelovi drona

Izveden napad na Moskvu: “Ovo je teroristički čin”

moskva napad
Foto: Screenshot/Twitter

Ruske državne novinske agencije izvijestile su da su dijelovi drona pronađeni dva kilometra od zgrada ministarstva

Dvije bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina napale su Moskvu rano jutros, ali su presretnute i uništene, priopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ruske državne novinske agencije izvijestile su da su dijelovi drona pronađeni dva kilometra od zgrada ministarstva. Nazvavši ga “terorističkim napadom”, ministarstvo odbrane objavilo je u svojoj aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da u napadu nije bilo žrtava.

Ni ministarstvo odbrane ni gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin nisu naveli gdje su dronovi presretnuti.

Ruske državne novinske agencije izvijestile su, pozivajući se na službe za hitne slučajeve, da su dijelovi drona pronađeni u blizini zgrade na aveniji Komsomolskij, koja se nalazi nedaleko od zgrada ministarstva odbrane.

Promet na toj aveniji je zatvoren, kao i na Aveniji Lihačov na jugu Moskve, gdje je oštećena visoka poslovna zgrada, navode agencije.

Iz Kijeva nije bilo komentara. Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod ruskom kontrolom u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci govorila da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofanzivi Kijeva.