Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivša premijerka hrvatske

Jadranka Kosor o Dodikovim željama: Užasna provokacija prijatelja D. Čovića

kosor (1)

Na internetu se pojavio i video tog dijela Dodikovog govora, a reakcija predsjednice RS Željke Cvijanović dok Dodik govori o tome u kakve uniforme namjerava obući pripadnike Oružanih snaga BiH postala je hit na društvenim mrežama

Izjava Milorada Dodika kako će od komande Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zatražiti da dogodine polovina njegovih pripadnika obuče uniforme nekadašnje Vojske RS, izazvala je žestoke rekacije u BiH, pa čak i izvan njenih granica.

Oglasila se i Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka.

Kosor je na svom Twitteru ostavila sljedeći komentar:

“Dodik poziva da se obuku uniforme vojske RS. Uz koje se vežu najstrašnija sjećanja na rat i genocid. Užasna provokacija prijatelja D. Čovića koji je s Dodikom nedavno slavio neustavni dan RS i dodjelu odlikovanja ratnom zločnicu. Vrijeme je za istine”.

Aktuelni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić jednom se rečenicom osvrnuo se na izjave srbijanskog ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je bio Dodikov gost danas u Banjoj Luci.

“Vulinu teško nama u RS ako nas budete spašavali ko Srbe na Kosovu i Metohiji.”

Inače, među velikim brojem reakcija na Dodikove namjere, oglasio se i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Senad Mašović, koji bio prilično jasan, poručivši Dodiku da pripadnici Oružanih snaga BiH neće nositi bilo kakve druge uniforme osim onih propisanih Zakonom o odbrani BiH.

Na internetu se pojavio i video tog dijela Dodikovog govora, a reakcija predsjednice RS Željke Cvijanović dok Dodik govori o tome u kakve uniforme namjerava obući pripadnike Oružanih snaga BiH postala je hit na društvenim mrežama. Pogledajte tu snimku OVDJE!