Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jaka turbulencija bacala putnike po avionu American Airlinesa

tzzuzuiiu

Pojavile su se šokantne fotografije napuklina na plafonu aviona American Airlinesa koje su nastale tokom turbulencija toliko snažnih da su jednog putnika bacale po avionu pri čemu su nastala oštećenja. I sam je putnik ozbiljno povrijeđen pa su ga po slijetanju odvukli kolima hitne pomoći.

avion1F_931473S0

Ukupno je pet putnika hospitalizirano nakon što su povrijeđeni tokom leta na putu iz Grenade za Miami. Aviokompanija je rekla kako je tokom turbulencija bio upaljen znak za obavezno vezanje sigurnosnih pojaseva i da piloti nisu imali nikakvih naznaka da su u tom području moguće tako ozbiljne turbulencije.

Sve je započelo kad je avion bio oko 130 kilometara južno od Nassaua na Bahamima.

“I ranije je bilo turbulencija. A gospodin koji je spavao na svom sjedištu nije imao vezan sigurnosni pojas. Oštećenja na stropu aviona nastala su kad je udario glavom”, ispričao je jedan od putnika.

avion2F_931476S0Opisao je i kako mu je srce snažno udaralo i da su mu se ruke tresle tokom turbulencija, a jedan je drugi putnik rekao kako je avion išao gore-dolje.

Incident je trajao svega nekoliko sekundi, no to je bilo dovoljno da ga putnici opišu kao potpuno strašnog.

U avionu su bila 74 putnika i pet članova posade. Uprkos problematičnom letu, avion je uspješno i bez dodatnih problema sletio na aerodrom u predviđeno vrijeme.

https://youtu.be/Vk2pPfYIW9o