Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo Danke Ilić

Janković i Dragijević mislili da su skovali plan za savršen zločin: Nisu bili svjesni jednog detalja

dragijevic jankovic danka ilic
Foto: Nova.rs/ Privatna arhiva

Pošto su sigurnosne kamere snimile da su kobnog dana nestanka bili u Banjskom polju, policija je ubrzo došla do njih kako bi prikupila obavještenja o tom danu, a onda su poligrafski ispitani. Obojica su, kako je objasnio Gašić, reagovali na poligrafsko ispitivanja

Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) iz okoline Bora, koji se sumnjiče da su automobilom usmrtili Danku Ilić (2), a potom njeno tijelo pokušali da sakriju, uprkos tome što su mislili da su skrojili savršen plan, nisu uzeli u obzir da su i zločin i skrivanje tijela izvršili službenim vozilom JKP “Vodovod”, koje ima ugrađen GPS, piše Nova.rs.

Radnici borskog JKP „Vodovod“ Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot osumnjičeni su da su počinili krivično djelo teško ubistvo, na štetu dvogodišnje Danke Ilić. Sumnja se da su oni 26. marta u Banjskom polju udarili djevojčicu službenom „fiat pandom“, kojom je upravljao Dragijević. Potom je Janković, kako je utvrdila policija, izašao iz vozila, uzeo djevojčicu i njeno tijelo ubacio u zadnji dio auta, preko alata.

Tada su, umjesto da dijete odvezu u najbližu zdravstvenu ustanovu ili pozovu službu Hitne pomoći i policiju, skovali plan da će tijelo djevojčice sakriti, a o zločinu šutjeti. Prema policijskoj rekonstrukciji događaja, odvezli su se do smetljišta na Starobanjskom putu gdje su bacili tijelo djevojčice.

„Nakon toga su se vratili u firmu i ostavili vozilo. O njihovoj hladnokrvnosti svjedoči činjenica da je S. J, po pozivu svog direktora, otišao u Banjsko polje da traži djevojčicu, svjestan da ju je hladnokrvno usmrtio. Mi smo tog dana sa privatnih kuća skinuli na deset lokacija kamere. Jednu smo čekali jer je vlasnik u Americi, da dođemo do ključa i ona nam je najviše pomogla“, objasnio je ministar policije.

Iako su najvjerovatnije pomislili da su osmislili savršeni zločin, očigledno nisu bili svjesni činjenice da su u svom automobilu sve vrijeme imali GPS lokator na osnovu kog je bilo lako utvrditi gdje se nalaze, koliko se drugo zadržavaju na određenim lokacijama. Pošto su sigurnosne kamere snimile da su kobnog dana nestanka bili u Banjskom polju, policija je ubrzo došla do njih kako bi prikupila obavještenja o tom danu, a onda su poligrafski ispitani. Obojica su, kako je objasnio Gašić, reagovali na poligrafsko ispitivanja.

Podsjetimo, nakon deset dana međunarodne potrage za Dankom Ilić, utvrđeno je da su je automobilom „fiat panda“ radnici JKP „Vodovod“ udarili autom, prilikom čega je ostala bez svijesti. To se dogodilo u trenutku dok je njena majka Ivana Ilić, davala vodu drugom djetetu.

Otac zaustavio osumnjičene

Dok je u Banjskom polju trajala potraga za Dankom Ilić, njen otac je naišao i na „fiat pandu“ radnika javnog komunalnog preduzeća, koje je upitao da li su vidjeli dijete, na šta su oni odgovorili odrično.