Jedan od najsnažnijih uragana pogodio meksičku obalu

uragan-patricia

Jedan od najrazornijih uragana u historiji Patricia pogodio je u petak meksičku pacifičku obalu, snagom vjetra od 256 kilometara na sat, javio je Američki nacionalni centar za uragane.

Uragan Patricia zadnjih je dana osnažio u iznimno opasnu oluju kategorije 5, najviše moguće, a prema Nacionalnom centru za uragane, to je i najsnažniji uragan ikad zabilježen na zapadnoj hemisferi, po snazi najsličniji tajfunu Haiyan iz 2013. koji je poharao Filipine ubivši hiljade ljudi.

Agencije su izvijestile da je uragan napravio klizište uz obalu jugozapadnog Meksika oko 85 kilometara, prijeteći katastrofalnim štetama te da se tisuće ljudi sprema na evakuaciju.

Glasnogovornica meksičke meteorološke službe Pamela Garcia izjavila je da je Patricia ‘udarila’ u neposrednoj blizini Punta Perula, između grada Puerto Vallarta i glavne teretne luke Manzanillo.

Meksički predsjednik Enrique Pena Nieto ranije je u jednom radijskom intervjuu rekao da je teško predvidjeti kolika će šteta biti od te strašne oluje koja se vidjela i iz svemira, ali se i meksički i američki dužnosnici slažu u ocjeni da bi taj uragan mogao uzrokovati katastrofalne štete, prenosi Index.