Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedan policajac povrijeđen tokom protesta u Podgorici

podgorica1

Sudionici nenajavljenog javnog okupljanja u Podgorici, u organizaciji Demokratskog fronta, večeras su na više lokacija policijske službenike gađali kamenjima, zapaljenim bakljama, bocama i metalnim i drugim predmetima, a jedan policijski zapovjednik, koji je pogođen kamenom, zadobio je teške tjelesne ozljede, priopćeno je iz crnogorskog MUP-a.

U priopćenju se navodi kako su prosvjednici pokušali na više mjesta probiti policijski kordon i zaštinu ogradu kod zgrade Skupštine. Policijski službenici, iako su se za to stekli zakonski uvjeti, ni u jednom od ovih slučajeva nisu upotrijebili sredstva prinude.

Pored policijskog zapovjednika koji je teže ozlijeđen, još pet policijskih službenika zadobilo je lakše tjelesne ozljede, dok je jednom sudioniku okupljanja pozlilo nakon što je pogođen iz mase, navjerovatnije kamenom. Njemu su policijski službenici pružili prvu pomoć i osigurali mu transport do medicinske ustanove gdje su mu konstatovane lakše tjelesne ozljede, kažu iz MUP-a.  [yuzo_related]

Prema informacijama kojima crnogorski MUP raspolaže prosvjednici su nanijeli štetu i na brojnim objekatima i vozilima u gradskoj jezgri.

Policijski službenici u užem i širem gradskom jezgru, nakon razilaska prosvjednika, održavaju stabilan javni red i mir, stoji u priopćenju za javnost MUP-a Crne Gore.

Antivladini prosvjedi traju u Crnoj Gori već dvadesetak dana. Prosvjednici traže smjenu premijera Mile Đukanovića i uspostavljanje prijelazne vlade do održavanja izbora.

Vladajući odbacaju te zahtjeve i optužuju organizatore da pokušavaju destabilizirati Crnu Goru kako bi sprječili ulazak te države u NATO.