Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća u hrvatskoj

Jedini preživjeli u “automobilu smrti” u teškom je psihičkom stanju

nesreca

Mladić još u teškoj psihičkoj situaciji, nerado govori o nesreći osim policiji koja još uvijek slaže mozaik o tome što se konkretno dogodilo i kako je auto sletio s ceste

Dragan Vučićević (28) iz Beograda, jedini preživjeli u saobraćajnoj nesreći u četvrtak ujutro na A3 kod odmorišta Bošnjaci nedaleko Županje u Hrvatskoj, u petak je otpušen iz Opće županijske bolnice u Vinkovcima.

– Pacijent je dobio otpusno pismo i otišao je s hirurškog odjela. Po njega su trebali doći članovi porodice – rekla je Sonja Marinković, glasnogovornica OŽB Vinkovci.

Mladić još u teškoj psihičkoj situaciji, nerado govori o nesreći osim policiji koja još uvijek slaže mozaik o tome što se konkretno dogodilo i zašto je došlo do slijetanja s ceste, neslužbeno saznaju 24sata.hr.

Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Kruševca u Srbiji poginuli su u četvrtak u strašnoj saobraćajnoj nesreći kod Županje. Njihova Škoda Octavia sletjela je s autoceste A3 i zabila se u zaštitnu ogradu.

Rašići, Jankovići i Vučićević nisu se ranije poznavali. Prvi put su se upoznali u četvrtak popodne, kad su dogovorili putovanje preko aplikacije ‘tražim prijevoz’. Navodno je jedino Dragan Vučićević bio vezan.

– Od siline udara četvero stradalih putnika ispalo je iz vozila. Policija je po dolasku zatekla otvorena sva vrata na olupini automobila. Na mjestu suvozača bio je Vučićević, koji je jedini bio vezan sigurnosnim pojasom. Pretpostavlja se da je Rašić zaspao za volanom, a brzinomjer je ostao blokiran na 140 kilometara na sat. Troje odraslih putnika preminulo je na mjestu nesreće, dok je dječak po dolasku liječnika davao znakove života, ali je preminuo u bolnici – rekao je izvor.

Svetlana Rašić, supruga poginulog Vladice i majka pokojnog Nikole, rekla je da je za tragediju čula iz medija. Sa svojim najmilijima se posljednji put čula tri sata prije tragedije kod Županje. U Hrvatsku će krenuti po tijela sina i muža:

– Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije dogodilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili s njim, kaže Svetlana.

U Općnoj županijskoj bolnici u Vukovaru tijekom srijede i četvrtka obavljena je obdukcija poginulih.