Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u crnoj gori

Jednom policajcu pucao u potiljak, drugog ciljao ali je pištolj zakočio (FOTO)

2019121707124_2de340d8-2d0b-4361-9865-4c25958cbf56

Troje uhapšenih albanskih državljana terete se za teško ubistvo policajca, počinjeno na svirep i podmukao način

Nakon što je hicem iz pištolja usmrtio policajca Milutina Lekovića, albanski državljanin Luan Hasanaj pokušao je da ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu, ali mu je pištolj zakočio, pišu crnogorske Vijesti.

Četrdesetjednogodišnji policajac sa kolegom priveo je troje albanskih državljana u pograničnom pojasu – Nure Hasanaj (67) i njena dva sina Luana (43) i Lulzina (49).

Nakon što su ih smjestili na zadnje sjedište službenog automobila, strani državljani razmijenili su nekoliko riječi na albanskom, a onda je Luan pucao Lekoviću u potiljak:

“Kilibarda je počeo da se hrve sa njima, a ovaj je okrenuo cijev pištolja prema njemu i pokušao da opali, ali je pištolj zakočio. Uspjeli su da pobjegnu, a policajac je ostao da pomogne povrijeđenom kolegi”, rekao je izvor Vijesti.

Nura Hasanaj

Par sati kasnije uhapšeni su u Sutorinskom polju, dok su pokušavali da pobjegnu u Hrvatsku. Kada ih je policija opkolila Luan je tada ponovo potegao oružje, tvrde izvori Vijesti iz istrage:

“Kada su kolege izašle iz službenog automobila i krenule ka njima, potegao je pištolj i ispalio šaržer u automobil, ne reagujući na upozorenja. Tek tada pogođen je u ruku kojom je držao pištolj, čime je onesposobljen za dalji napad, a potom su uhapšeni”.

Isti sagovornik objasnio je da je kesa iz koje je Luan izvadio pištolj, bila kod Nure Hasanaj.

Luan Hasanaj

Njih troje sinoć su pred višim državnim tužiocem Milošem Šoškićem tvrdili da ne znaju ništa o ubistvu policajca, kazali su sagovornici Vijesti bliski istrazi.

Ranije juče iz Uprave policije saopšteno je da Albanija potražuje Luana i Lulzina zbog ubistva s umišljajem i nedozvoljenog držanja oružja, odnosno pokušaja ubistva, dok je za njihovom majkom raspisana nacionalna potjernica zbog krivičnih djela – prijetnja.