Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Jevrejski ekstremisti ubili bebu i na zidu kuće ostavili poruku (FOTO)

31/07/2015

Palestinska beba od 18 mjeseci ubijena je, a njezini roditelji i četverogodišnji brat ranjeni su u napadu jevrejskih ekstremista na okupiranoj Zapadnoj obali u noći s četvrtka na petak, svi stradali u podmetnutome požaru.

izrael jevreji napad (1)

Četiri jevrejska  kolonista upali su u palestinsko selo Kafr Duma, u blizini Nablusa i podmetnuli požar u kuću na ulazu u selo. Na zidove kuće napisali su poruku “Cijena koju treba platiti”, koju godinama koriste aktivisti ekstremne desnice i doseljenici u Izraelu i na Palestinskom području kao opravdavanje za djela agresije i vandalizma protiv Palestinaca i izraelskih Arapa ili napade na muslimanska i kršćanska svetišta, pa čak i na izraelske vojnike.

Izraelski sigurnosni izvori potvrdili su da je došlo do ovog napada navodeći da se sumnja da je riječ “o napadu s nacionalističkim motivima”, kako je kazao policijski glasnogovornik Luba Samri.

Riječ je o najgorem napadu izraelskih ekstremista otkako je palestinski tinejdžer bio mučen do smrti u znak odmazde za ubistvo tri Izraelca koje su prije godinu dana pogubili njihovi otmičari.

izrael jevreji napad (1)

Kuća je uništena u požaru izazvanom dok je obitelj spavala. Susjedna kuća također je pretrpjela znatna oštećenja, ali bila je prazna i u njoj niko nije stradao.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.