Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novoizabrani predsjednik SAD

Joe Biden odabrao budućeg šefa osoblja Bijele kuće

joe-biden

Biden je naveo i da Klain ima bogato iskustvo i sposobnost za rad sa ljudima. Ronald Klain je poručio da mu je ukazana najveća čast

Joe Biden, novoizabrani predsjednik SAD, odabrao je dugogodišnjeg pomoćnika Ronalda Klaina za šefa osoblja Bijele kuće u predstojećoj administraciji.

“Ron je neprocjenjiv saradnik tokom mnogo godina koliko smo zajedno radili – uključujući i spasavanje američke ekonomije od jednog od najvećih padova u našoj istoriji tokom 2009. Kasnije smo, 2014, prevazišli tešku vanrednu situaciju u javnom zdravstvu”, naveo je Biden u saopštenju.

Biden je naveo i da Klain ima bogato iskustvo i sposobnost za rad sa ljudima. Ronald Klain je poručio da mu je ukazana najveća čast.

On će obavljati funkciju Bidenovog višeg savjetnika i trebalo bi da pomogne u formiranju vodećeg tima buduće američke administracije.

Klain je bio angažovan kao viši savjetnik Biden-Harris kampanje. U okviru američke administracije, od 2009. do 2011. radio je kao šef osoblja bivšeg američkog potpredsjednika u vrijeme predsednika Baraka Obame.

Tadašnji američki potpredsjednik bio je Joe Biden.

Takođe, u administraciji bivšeg predsjednika Obame predvodio je tim za borbu protiv ebole u periodu od 2014. do 2015.