Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

John Sewell zbog skandala s kokainom i prostitukama podnio ostavku

sewell

Zamjenik predsjednika Doma lordova britanskog parlamenta John Sewell podnio je danas ostavku na tu funkciju nakon što su objavljene fotografije i video snimak na kojima se vidi kako koristi kokain u društvu prostitutki.

Lord Sewell (69) je tim povodom objavio saopćenje u kojem se izvinjava zbog “bola i poniženja” koje je izazvao.

Dodao je i da se nada da će ta njegova odluka da umanji štetu, prenosi BBC .

Sewell, nekadašnji saradnik Tonya Blera, sinoć je zatražio dozvolu da privremeno odsustvuje iz rada Doma lordova dok policija i sam parlament ne istraže njegovo navodno korištenje droge i nedolično seksualno ponašanje.

Po izbijanju skandala, Sewellu je suspendovano članstvo u Laburističkoj partiji te je pozvan da dobrovoljno podnese ostavku na članstvo u Domu lordova prije nego što bude izbačen odatle.

Britanski list “Sun” objavio je prošle nedjelje fotografije na kojima je John Sewell bez odjeće i izgleda da uzima kokain, kao i dijelove njegovih razgovora sa ženama za koje se navodi da su prostitutke, a jučer je objavio i nove fotografije, kao i detalje o novom video snimku u kojem lord iznosi omalovažavajuće opaske o drugim političarima.

Kao zamjenik predsjedavajućeg John Sewell je imao, između ostalog, dužnost da se stara o primjeni standarda u Domu lordova.