korona u regionu

Još dvije osobe umrle u Srbiji, u Hrvatskoj na ceste postavili šiljke za bušenje guma

siljcu

Jučer su u Hrvatskoj i prva mjesta stavljena u karantenu. To su Murter i Betina, a na ceste je policija čak postavila šiljke za bušenje guma kako niko ne bi napustio ta dva mjesta

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen COVID-19, objavljeno je danas na sajtu “Covid19.rs”, prenosi Anadolu Agency (AA).

U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

On se posljednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog liječenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spase, ali je ipak, došlo do letalnog ishoda.

Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Ovime je broj preminulih od korona virusa porastao na šest, a prema jučerašnjim podacima u zemlji je registrovano 384 osoba koje su oboljele.

Crna Gora: Registrovano 14 novih slučajeva korona virusa

U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 15 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

U toj zdravstvenoj ustanovi navode da je jednom pacijentu život ugrožen i da je priključen na respirator.

“Pacijenti koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti su trenutno stabilnih vitalnih parametara. Od pet pacijenta koji se liječe u Internoj klinici, jedan je životno ugrožen i pruključen je na respirator, dok su ostala četiri, za sada, stabilnih vitalnih parametara”, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

U Crnoj Gori je korona virus potvrđen je kod još 14 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore navodi da je od 44 analizirana uzorka korona virus potvrđen kod 14 osoba, dok je kod 30 osoba nalaz negativan.

“U Crnoj Gori sada imamo ukupno 67 inficiranih novim korona virusom. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.356 osoba. Pozitivni slučajevi su epidemiološki povezani s prethodno potvrđenim slučajevima” naveli su iz Instituta.

Hrvatska: Najmanje 442 slučaja

U Hrvatskoj je od jutros novih 39 slučajeva. Od jučer ujutro ukupno novih 63 bolesnika. “Nema eksponencijalnog rasta to je od iznimne važnosti”, rekao je ministar Beroš.

Epidemiolozi poručuju kako je Hrvatska u uzlaznoj putanji te da će taj broj i rasti.

22 osobe su izliječene.

“Ove brojke nam daju nadu da će naša krivulja biti više položena nego uspravna”, rekao je jučer šef HZJZ-a Capak.

Jučer su u Hrvatskoj i prva mjesta stavljena u karantenu. To su Murter i Betina, a na ceste je policija čak postavila šiljke za bušenje guma kako niko ne bi napustio ta dva mjesta.