Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Još jedna eksplozija u fabrici “Sloboda” u Čačku

cacak-sloboda

Radnici “Slobode” bili su pozvani da se 7. juna vrate na posao, ali policija im zbog eksplozije nije dozvolila ulaz u krug fabrike

U fabrici municije u Čačku u centralnoj Srbiji “Sloboda” 7. juna rano ujutro je došlo do još jedne eksplozije i požara, piše Radio Slobodna Evropa.

Kako javlja javni servis Radio televizija Srbije, radnici “Slobode” bili su pozvani da se 7. juna vrate na posao, ali policija im zbog eksplozije nije dozvolila ulaz u krug fabrike.

U toj fabrici u ranim jutarnjim satima 4. juna dogodila se serija eksplozija u magacinu gotovih proizvoda. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a u toj nesreći nije bilo povrijeđenih.

Kompanija je 4. juna saopštila da je do požara i eksplozije došlo u izdvojenom dijelu fabrike, koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara, kao i da je formirana komisija koja će utvrditi uzrok požara.

Kompanija je navela i da je požar nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije i da je pričinjena materijalna šteta na dijelu objekta za skladištenje i na dijelu elemenata za kompletiranje municije.

Zvaničnici su najavili i da bi gašenje požara i saniranje nesreće od 4. juna moglo da potraje nekoliko dana.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare 4. juna da su procjene da je šteta između 1,5 i dva miliona eura.

U prvim izjavama zvaničnika u Srbiji najavljuje se da će se uzroci nesreće utvrditi naknadno.

“Tek kada prođe vrijeme predviđeno pravilnicima i kada bude potpuno bezbjedno da se priđe, istraga će pokazati šta su uzroci požara, odnosno eksplozija koje su nakon toga uslijedile”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane od 4. juna.