Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Jovanović: Ne možemo govoriti da je Danka Ilić ubijena

Foto: Pixsell/Društvene mreže

Jovanović kaže da je neophodno sačekati i vidjeti da li će drugi osumnjičeni, koji je priznao ubistvo, biti spreman da informacijama i dokazima potkrijepi svoju izjavu

Predsjednica Nacionalne asocijacije za borbu protiv nasilja Maja Jovanović izjavila je danas da nakon dva mjeseca neraspleta događaja, neotkrivanja tijela i potpuno različitih izjava dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić ne može da se govori da je djevojčica ubijena dokle god se tijelo ne pronađe, već da se traži djevojčica koja je nestala.

Ona je u izjavi za Tanjug rekla da je bilo za očekivati da će jedan od osumnjičenih za ubistvo djevojčice Srđan Janković, koji se dva mjeseca branio šutnjom, a onda negirao da je učestvovao u ubistvu, da građani i javnost ništa konkretno i specijalno neće saznati iz njegovog iskaza.

Prema riječima Jovanović, potpuno različite izjave osumnjičenih gdje jedan kaže da nikada nije vidio djevojčicu, dok drugi koji je bio na mjestu suvozača tvrdi da je djevojčica udarena autom, stavljena u zadnji dio auta, ubijena i onda bačena na deponiju, dovodi cijeli ovaj slučaj u mat poziciju.

Jovanović kaže da je neophodno sačekati i vidjeti da li će drugi osumnjičeni, koji je priznao ubistvo, biti spreman da informacijama i dokazima potkrijepi svoju izjavu.

“Mi kao osobe koje javno iznosimo svoje mišljenje i važimo za stručnjake i profesionalnce, moramo koncizno shvatiti da svako naše izlaganje ima težinu. Apelujem na sve građane Bora, Zlota, Banjskog polja koji nisu bili spremni da izađu sa određenim informacijama, da to sada urade kao što smo imali slučaj komšije koji ima vikendicu svoje majke u blizini, koji je vidio dvojicu osumnjičenih u sasvim drugom dijelu deponije i takvu izjavu dao policiji”, napomenula je ona.

Dodaje da je neophodno da postoji takav vid informacija u ovakvoj situaciji kada postoji mnogo nejasnoća i nepravilnosti jer je svaka informacija od velikog značaja.