Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljena osma sjednica

Dom naroda Parlamenta FBiH nije prihvatio Nacrt zakona o vojnim stanovima

dom naroda parlamenta fbih
Foto: Fena

Na sjednici je u toku delegatska rasprava o Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021 – 2027. godina

Nastavljena je osma sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta, čiji prvi dio je održan polovinom prošlog mjeseca.

Ubrzo po početku glasano je o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, kojem delegati nisu dali većinsku podršku. To je akt koji se odnosi na takozvane vojne stanove u FBiH.

Na sjednici je u toku delegatska rasprava o Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021 – 2027. godina.

Na dnevnom redu su također predložena zaduženja Federacije BiH za Drugi projekat podrške zapošljavanju i projekt Gradski prevoz u Sarajevu – B.

Prvi dio ove osme sjednice u aktuelnom sazivu Doma naroda održan je 16. maja, kada je zasjedanje prekinuto nakon što je povučen iz procedure Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u FBiH.

Prije prekida su delegati većinom glasova prihvatili Prijedlog zakona o izmjenama zakona o kontroli cijena, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, Prijedlog zakona o dopunama zakona o radu, Prijedlog zakona o poduzetničkoj infrastrukturi, kao i Prijedlog zakona o poticaju razvoja male privrede.

Prihvaćen je i Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini.