Globus

lider LDP-a

Jovanović tvrdi da su Rusi pokušali otrovati njegovu kćerku, optužuje i vlasti Srbije

18/05/2021

Niko od institucija i zvaničnika nije reagovao na navode Jovanovića

Lider opozicione Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže za RSE da ga ne iznenađuje što Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i domaći zvaničnici nisu reagovali ni posle četiri dana od kako je optužio ruske diplomate za navodni pokušaj trovanja njegove kćerke, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Niko od institucija i zvaničnika nije reagovao na navode Jovanovića.

On kaže da ne samo MUP, već i Bezbjednosno-informativna agencija (BIA), znaju o čemu on govori.

„Taj slučaj je zatvoren tako što smo mi kao roditelji nekoliko dana posle tog događaja dali izjave, ti ljudi nisu nikada odgovarali, a posljednjih nekoliko dana MUP na zahtjev ruske ambasade vršlja po dokumentaciji pokušavajući sve to da zakopa negdje zajedno sa njima duboko u prošlosti i da na takav način stavi tačku na sve to“, rekao je Jovanović.

Jovanović je 14. maja za dnevni list „Blic“ izjavio da su ruski agenti pokušali da otruju njegovu kćerku 2019. godine, ali da je u policiji zamoljen da o tome ćuti.

Kako je objasnio 14. maja, s obzirom na to da je policija odlučila da ukine obezbeđenje za njegovu porodicu i da je tražio potom da se obezbeđenje ukine i za njega, više nije imao razloga da ćuti.

“U ljeto 2019. godine Jana (Jovanović) je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sjele su u ‘Mek’ (McDonalds), a onda su im prišla trojica muškarca”, rekao je Jovanović.

Kako je naveo, drugaricu su odgurnuli, a njegovoj kćerki su sipali prah u sok i tjerali je da popije.

“To je vidio gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih”, naveo je Jovanović.

On je dodao i da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok droga MDMA, odnosno ekstazi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.