Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

majske poljane

Jučer je izgubio brata i nećaka, danas pokušava spasiti što još može (FOTO)

Ivan izvlači sitnice iz hrpe i plače. Na pitanje hoće li se nešto od imovine uspjeti spasiti, kaže da mu je najvažnije spasiti upravo alat

Ivan Tomić, brat Franje Tomića i stric Maria Tomića, oca i sina čija su tijela jučer nađena pod srušenom kućom u Majskim Poljanama, danas pokušava spasiti što se spasiti da, piše Jutarnji list.

Iz ruševine, nepregledne hrpe cigli, gredi i ostalog materijala, što je do jučer bila porodična kuća, sada probire alat, odjeću i kućanske aparate. Ipak, prema svemu sudeći, teško će se iz te nepregledne hrpe izvući nešto sačuvano. Otežala je tu dodatno i kiša koja je noćas padala, ali i gusta magla koja se jutros spustila nad cijelu Baniju.

Ivan izvlači sitnice iz hrpe i plače. Na pitanje hoće li se nešto od imovine uspjeti spasiti, kaže da mu je najvažnije spasiti upravo alat.

– Mario, on je bio čovjek od alata. Time se ovako u slobodno vrijeme bavio, uvijek je nešto izrađivao – kazao je kratko misleći na svog nećaka Maria Tomića koji je inače radio kao pravosudni policajac, a imao je i svoju radionicu i bio, kako doznajemo, spretan s rukama.

Osim Ivana, koji inače živi koju kuću niže od svog brata, a koja nije osobito stradala u potresu, u spašavanju vrijednih ostataka pomažu i komšije, ali i rodbina iz Slavonskog Broda.