Pozitivan na covid-19

Kačavenda u teškom stanju zbog koronavirusa, javio se iz bolnice

kacavenda

Vladika Kačavenda se javio iz bijeljinske bolnice i demantovao da ide u Beograd na liječenje

Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, pozitivan je na koronavirus i usljed zdravstvenih komplikacija, upućen je na liječenje u Beograd, objavila Nova.rs, što je Kačavenda ubrzo demantovao.

Nova je objavila kako je vladika Kačavenda zbog zdravstvenih komplikacija morao da bude prebačen na liječenje u Beograd i zbog toga su mu sve ranije aktivnosti otkazane.

“On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac, kako bi zajedno proslavili imendan vladike Nikanora”, navodi izvor blizak episkopu Vasiliju Kačavendi.

Ipak, sam vladika se javio i kazao kako je u Bijeljini.

“Hvala Bogu dobro se osjećam, u dobrim sam rukama. Nemam nikakve komplikacije. Evo me u bolnici u Bijeljini. U tome je stvar, rade na totalnoj diskvalifikaciji mene, misle evo ga, krepat će, krepaje. Eto to je! Priželjkuju moju smrt” kazao je umirovljeni vladika.

Podsjetimo, ranije je na koronavirus pozitvan bio i patrijarhov vikar vladika Stefan Šarić i episkop kruševački David Perović, koji je vjernike pozivao da u što većem broju posjećuju hramove.

Srpska javnost još uvijek se živo sjeća slučaja vladike Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloljetnih dječaka, a za koji niko dosad nije odgovorao. On je podnio ostavku zbog bolesti i to baš u trenutku kada je u javnosti isplivao snimak na kome je on intiman sa jednim mladićem.

Naime, 2013. godine u javnosti su procurila četiri audio-snimka razgovora između jednog mladića i sveštenika, koji je, navodno, za vladiku Vasilija Kačavendu podvodio dječake. U nekoliko telefonskih razgovora, sveštenik je ubjeđivao mladića da se vidi s vladikom i ugovarao susret u jednom hotelu. Na posljednjem snimku čuje se i Kačavenda, koji kaže da mu je drago što je mladiću bilo “ekstra”. Međutim, vladika je tada tvrdio da mu je gej afera namještena.