Globus

Kada je vidio suprugu s ljubavnikom vratio se kući po pištolj i ubio ga

02/09/2017

Često je prijetio i Marijevim roditeljima jer je bio ljubomoran. Bio je prijavljivan policiji, ali navodno ga je neko u policiji štitio, tvrdi izvor blizak porodici ubijenog Marija Škiljića (43).

Većina Slatinjana šokirana je njegovim bezdušnim ubstvom. Dok je sjedio u automobilu u centru Slatine, na Marija je s mopeda pucao Miroslav Čižić (37). Ali stanari Nazorove ulice, gdje su donedavno živjeli ubica Miroslav i njegova supruga u kući njezine majke, gotovo su očekivali krvavi rasplet, piše 24sata.hr.

Naime, kako se priča po gradu, ubijeni Mario već je neko vrijeme ljubovao s Miroslavovom suprugom. Taj brak ionako, kažu, nije bio sretan jer je, prema riječima komšija, supruga s majkom te starijom kćeri otišla od Miroslava. On je ostao sam u kući s mlađom kćeri.

– Čizo, kako smo ga zvali, navodno je u četvrtak bio u grad te je ugledao Marija. Vratio se kući po pištolj i onda mu hladnokrvno dvaput pucao u glavu – rekao nam je dobro upućene komšije.

Očito više nije mogao savladati ljubomoru, a policija je i prije navodno često morala intervenirati kod supružnika.

Ubijeni Mario Škiljić

Ubijeni Mario Škiljić se, kažu nam njegovi poznanici, prije dvije godine razveo te je posljednjih godinu dana bio u vezi s Miroslavovom ženom. Tako ih je jednom, tvrde komšije Čižićevih, Miroslav u studenom prošle godine zatekao u kući i zaprijetio Mariju sjekirom.

U tučnjavi koja je izbila, Mario je bježeći pred Miroslavom slomio zglob na nozi. Nažalost, ova teška porodična priča završila je ubojstvom.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.